26 Ekim 2015 Pazartesi

Beni Sev Diye

Gelelim merakla beklenen Asude'nin "Beni Sev Diye"sine.
Sizin tarafınızdan bilemem gerçi ama çok konuşulan, beklenen, övülen bu kitabı ben merak ediyordum.

Asude'nin daha önce Pabucumun Ajanı I isimli kitabını okumuş beğenmiştim.
Çok hoş esprili bir dili vardı, göndermeler benzetmeler on numaraydı.
Bu kitabın da öyle olacağını düşünmüştüm.
Ancak oldukça farklıydı. Hatta alakası yoktu. Bir kere karakterler İngiliz/İrlandalıydı, hem sonra Başka bir yüzyılda geçiyordu. Kısacası bir romanstı bu.
Bir türk yazardan tarihi romans okuyacaktım.

Birincisi, bu kitapta Gül ve Avcı'nın karakterleri var ancak seri değil, yine de önceden okumakta yarar var -ben okumamıştım :) Yine de anladım, yan karakterleri ayrı bir hikayesi olduğunu tahmin ettim ve doğru tahmin etmişim.
İkincisi, ben Asude'nin neredeyse tüm kitaplarının kapaklarını severim ancak bunu sevmemiştim, yine de romanla uyumlu olduğunu inkar edemeyeceğim.
Üçüncü ve artık konusuna gelirsek, eş zamanlı iki hikaye anlatılıyor. İki kardeş hikayelerin ortak noktaları. Birinin artık unuttuğu eşiyle yolları tekrar kesişiyorken diğeri şantajcısının peşinde. İkisinin yolu da tabii ki aşka çıkıyor.

Romans severlerin çok severek okuyacaklarına eminim. Tarihi Romans sevmeyenler bu kitaptan uzak dursunlar ama Asude'nin diğer kitaplarına bir göz atsınlar.

8 yorum :

  1. Gül ve avcıda çok güzel:) rahatlıkla okuyabilirsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eminim güzeldir, yetenekli bir yazar ;)

      Sil
  2. Bu yazardan ilk defa simdi haberim oldu. Oncesinde hic duymamistim. Sosyal medyada da hic adini duymadim. Bir yere not ettim. Paylasimin icin Tesekkürler ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. forumalrdan yazdığı yazılarla keşfedildi var çok iyi satış grafiği var. sosyal medyada da ciddi hayran kitlesine sahip, şimdiden sonra fark edeceğine eminim, muhakkak denk gelmişsindir ;)

      Sil
  3. Klasik tarihi romanları seviyorum. Ama Türk bir yeni nesil tarihi Roman fikri kafamla pek ortusmedi. ;)iyi okumalar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. niye olmasın canım türkler tarihi roman yazamaz mı :))
      burada altını çizmek istediğim şey romans olması. beyaz dizileri geliştirilmiş versiyonları. genç yetişkinlere yönelik daha çok.

      Sil
  4. asude'nin kitabını bana sen hediye etmiştiin :) o yüzden yeri ayrı bende. bunu da sever miyim sence leydim? sen sevdiysen severim bence :D

    YanıtlaSil
  5. Pabucumun Ajanı 2 de var,o da çok güzel. Onu da oku bence. :)

    YanıtlaSil

söz sizin...