21 Aralık 2013 Cumartesi

Zebra Kek Mi Desem, Ebru Kek Mi?

Cumartesi günlerini yemek bölümü yapmak gibi bir fikrim var. Bakalım ne kadar başarılı olacağım :)

Keki kalıpta değil de, tepside yapmayı tercih eden, ancak atraksiyon arayanların keki: Zebra Kek!
Ya da yaparken Ebru sanatını aklıma getirdiği için "Ebru kek"

Klasik kek tarifimizi yapıp, yarısını ayırıp kakao koyduktan sonra tepsinin ortasına bir karış sade karışımdan, bir kaşık kakaolu karışımdan koymak suretiyle bu görüntüye ulaşıyoruz.


Bir kaşık dediysem ilk önce kepçeyle falan dökün karışımları, sonra küçültün miktarı.

Instagram'da, pişmişini de paylaşır mısınız, diye rica eden olmuştu ama aynı şeyi paylaşmak istemediğimden paylaşmadım ama bu şekilde paylaşmış olayım.

Soru: Pişmiş kek görüntüsündeki iki çukurun nedeni nedir?

27 yorum:

  1. Görüntü olarak kalıp kekleri severim ama yediğim tepside kektir :) ama bu tepside kekin görüntüsüde harika, Seyhan ellerine sağlık.
    Bence de adı Ebru kek olmalı ne güzel dimi? çukurun sebebini çözemedim uzun uzun da baktım ama :) nedir? diye ben sana sorayım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aşk olsun aslı,
      bir sen bilememişsin :)
      piştiğini anlamak için kürdan kontrol :D

      ayrıca dilimleyince çok zebra deseni gibi duruyor diğer ismin nedeni o :D

      Sil
    2. Ben Kek yerine nereye bakıyordum acaba :(

      Sil
  2. woww süper olmuş ! ellerine sağlık bak şimdik canım çekti :)

    YanıtlaSil
  3. Çukurun sebebi kürdan ile kontrol :) değil mi :)

    YanıtlaSil
  4. Buldummm bıçakla pişip pişmediğine baktın dimi :)))

    YanıtlaSil
  5. ay ne güzel görünüyor öyle ellerine sağlık bende çok yaparım bunu ebruyu özlediğimden özlemimi böyle gideriyorum

    YanıtlaSil
  6. Seyhan bu aralar pek bir marifetli gördüm seni, yaşasın "Cumartesiler" ... :))
    Sabır gerektiren bir kek sanırım, henüz denemedim o yüzden.
    Ama sırf şu iki delik açma operasyonu için deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bir cumartesi kek yemeye beklerim öyleyse :)))
      o delik her kekte illaki olur :D

      Sil
  7. piştiğini kontrol etmek için mi diye basit bir yorum getireyim. belki daha mantıklı bir nedeni vardır.
    enfes duruyor ayrıca da çok sanatsal. bekarken bu tarifi görseydim kesin beni istemeye geldiklerinde yapardım.
    Çok hamarat hatun işi duruyor çünkü :) sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aklımıza gelen basit cevap daime doğrudur :D

      euhuhue aman ne güldürdün beni yapmadığın halde evlenmişsin bi de böyle hamarat işi kek yapaydın ne olurdu halimiz :D

      Sil
  8. pişmiş olup olmadığını kontrol amaçlı olabilir mi :)

    YanıtlaSil
  9. Pişip pişmediğini kontrol etmek için bir şey batırılmış olabilir :)
    Ellerine sağlık :) yemek bölümü harika fikir lütfen devam et :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evvet onun içunn :D
      inşallah yaparım bak seviyorum çünkü yemekten bahsetmeyi :D

      Sil
  10. Pişmiş mi diye kürdan mı batırdınız?

    YanıtlaSil
  11. Hani tarifi hani hani? :* bende Seyhan bu kekin tarifini verecek de yapacağım diye bekliyorum

    YanıtlaSil
  12. yakında her haftasonu acaba Seyhan kız bugün hangi keki tavsiye etmiş diye bakar olucaz sanırim:-)
    ellerine sağlık canım olsada yesek;-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sonra da ben sıkılmış cumatesileri başka bir post gününe cevirmiş olacağım :))

      Sil
  13. Vuhuuuuu! demek geldi içimden:))
    Hoş görünüyor;)

    YanıtlaSil

söz sizin...