21 Kasım 2009 Cumartesi

Mantar Kroket


Bu harika tarifi sizinle paylaşmamak gibi bir hataya düşemezdim..
Benim gibi mantar severlerin favorisi olabilecek nitelikte, demedi demeyin ;)

Malzemeler:
yarım kg mantar
2 yumurta
galeta unu

Sosu için;
2 yk yoğurt
1 yk mayonez
1 yk hardal
dere otu
ve küp küp doğranmış kornişon turşu

Yapılışı;
Mantarları temizce yıkayın hatta soyun, çünkü biliyor musunuz bilmem at gübresinde yetişiyor :) Bunu duyduktan sonra soyacağınıza eminim artık :))
Neyse işte çok büyüklerse, ikiye bölebilirsiniz ama genelde tüm bırakın.
Önce çırpılmış yumurtaya, ardından galeta ununa bulayıp bol yağda kızartın.
Kızaran mantarları önce kağıt mendil serilmiş bir tabağa alın, çünkü yağ çekebiliyorlar.

Sos malzemelerini güzelce karıştırarak hazırlayın.
Servis tabağına aldığınız mantarların üzerine sosu döküp servis edin.

Ay bayılıyorum ben bu krokete.
İsmi bile sosyete,
Lezzeti ise şahane!

Bu kadar aç göz olunmaz,
Bir yemeğe de şiir yazılmaz:))

22 yorum:

  1. bende mantar hastasıyım, mantarlı tavuk, mantarlı salata, mantarlı mantar:) bi yemeğin adında yeterki mantar geçsin hiç düşünmem yemek için:))

    denicem canım..

    YanıtlaSil
  2. ay şahane görünüyor vala. bi mantar aşığı olarak denemem lazım:)

    YanıtlaSil
  3. Canım ellerine sağlık harika bir aperatif.Mutlu hafta sonları öpüyo
    rum...

    YanıtlaSil
  4. Ay nasıl canım çekti. Ben de çok severim ama özel soslusunu ilk defa gördüm :)) ellerine sağlık hemen deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  5. uffff... mantara bayılırım. kızartmaya da. eee ne duruyorum di mi :)
    ellerine kollarına sağlıııııkkk.

    YanıtlaSil
  6. ilk kez duydum, çok güzel görünüyor mantar sevdalısıyım, deneyeceğim umarım görüntüsü gibi şahanedir. =)

    YanıtlaSil
  7. Zeynep, sende bendensin cnm, beğeneceğini umuyorum.

    Miss Beril, mantar aşığı olarak kaçırmaman lazım;)

    Derya, tşk ederim cnmm, sanada ii haftasonları;)

    Shera, bu sos çok yakışıyor demedi deme ;)

    Kelebek Dr., evet !! :)

    Haspam İşte, bence görüntüsü hakkını veremiyor lezzetin, o derece yani :)

    YanıtlaSil
  8. yapımı kolay görünüyor . yapsam mı :)

    YanıtlaSil
  9. Mantarmı:))

    BEnde çok severim özelliklede hardal çok yakışıyorn elşlerinize sağlık mutlu hafa sonları..

    YanıtlaSil
  10. mantara biterim ben şeker, deneyebilirim bunu, yemeğe şiire de koptum

    YanıtlaSil
  11. ayilirim mantara:) cok güzel bi tarif seyhancim, Insallh beceririm:)

    YanıtlaSil
  12. Komançi, yap yap bakarsın favorin olur:)

    Pembe Tatlar, bu tarif yüzünden hardal alışkanlığı oluştu bende daha önceden aklıma gelmezdi :)

    Edoşum, böyle kalorili şeyler ye tabii. ne o öyle incecik dolanıyor, kıskandırıyorsun beni :)

    Nergiscim, sen mi beceremiycen yaa!!

    Uyduruk Prenses, damak tadı kişiye göre değişir ama önce bi denenmeli :)

    YanıtlaSil
  13. Bu kadar aç gözlü olunur :)Sabah okudum yazını,öğlen yaptım mantarını şimdi yazıyorum yorumu :)ay şiir gibi oldu,kötü bi şiir ;)ellerine sağlık canımm.Süperdi ,afiyet olsun hepimize :)

    YanıtlaSil
  14. mantarı çok severim, kızartmak hiç aklıma gelmemişti, deneyeceğim:)

    YanıtlaSil
  15. tursu kullanmasam ne kullanabilirim ??? tursu sewmemde pek :=)

    YanıtlaSil
  16. bu arada canımm çook güzel gözüküyoo!! mantarlı yemekler tam bana göre vejetaryan olduğm için ehehe :=) eline sağlık !!!

    YanıtlaSil
  17. Bütün yaptıklarını tek başına ye sen!

    YanıtlaSil
  18. Ebruli, afiyet olsun kuşuumm, ohh ohh!!

    Ayşe Şakarcan, denedikten sonra da yorumunu bekliyor olacağım ;)

    Miss Potter, turşuyu sevmiyorsan yerine bişi koymana gerek yok turşusuz da hazırlayabilirsin ama sevenler varsa, kendininkini ayırdıktan sonra onlarınkine ekleyebilirsin turşusunu..

    Nesrin, gönderdim size bi kereeee.. sana düşmediyse bilemem amaa :)

    YanıtlaSil
  19. mantar sever biri olarak denicem tarifini :)

    YanıtlaSil
  20. yaa çok canım istediiii:(

    YanıtlaSil

söz sizin...