21 Kasım 2009 Cumartesi
Mantar Kroket
Bu harika tarifi sizinle paylaşmamak gibi bir hataya düşemezdim..
Benim gibi mantar severlerin favorisi olabilecek nitelikte, demedi demeyin ;)
Malzemeler:
yarım kg mantar
2 yumurta
galeta unu
Sosu için;
2 yk yoğurt
1 yk mayonez
1 yk hardal
dere otu
ve küp küp doğranmış kornişon turşu
Yapılışı;
Mantarları temizce yıkayın hatta soyun, çünkü biliyor musunuz bilmem at gübresinde yetişiyor :) Bunu duyduktan sonra soyacağınıza eminim artık :))
Neyse işte çok büyüklerse, ikiye bölebilirsiniz ama genelde tüm bırakın.
Önce çırpılmış yumurtaya, ardından galeta ununa bulayıp bol yağda kızartın.
Kızaran mantarları önce kağıt mendil serilmiş bir tabağa alın, çünkü yağ çekebiliyorlar.
Sos malzemelerini güzelce karıştırarak hazırlayın.
Servis tabağına aldığınız mantarların üzerine sosu döküp servis edin.
Ay bayılıyorum ben bu krokete.
İsmi bile sosyete,
Lezzeti ise şahane!
Bu kadar aç göz olunmaz,
Bir yemeğe de şiir yazılmaz:))
bende mantar hastasıyım, mantarlı tavuk, mantarlı salata, mantarlı mantar:) bi yemeğin adında yeterki mantar geçsin hiç düşünmem yemek için:))
YanıtlaSildenicem canım..
ay şahane görünüyor vala. bi mantar aşığı olarak denemem lazım:)
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık harika bir aperatif.Mutlu hafta sonları öpüyo
YanıtlaSilrum...
Ay nasıl canım çekti. Ben de çok severim ama özel soslusunu ilk defa gördüm :)) ellerine sağlık hemen deneyeceğim.
YanıtlaSiluffff... mantara bayılırım. kızartmaya da. eee ne duruyorum di mi :)
YanıtlaSilellerine kollarına sağlıııııkkk.
ilk kez duydum, çok güzel görünüyor mantar sevdalısıyım, deneyeceğim umarım görüntüsü gibi şahanedir. =)
YanıtlaSilZeynep, sende bendensin cnm, beğeneceğini umuyorum.
YanıtlaSilMiss Beril, mantar aşığı olarak kaçırmaman lazım;)
Derya, tşk ederim cnmm, sanada ii haftasonları;)
Shera, bu sos çok yakışıyor demedi deme ;)
Kelebek Dr., evet !! :)
Haspam İşte, bence görüntüsü hakkını veremiyor lezzetin, o derece yani :)
yapımı kolay görünüyor . yapsam mı :)
YanıtlaSilMantarmı:))
YanıtlaSilBEnde çok severim özelliklede hardal çok yakışıyorn elşlerinize sağlık mutlu hafa sonları..
mantara biterim ben şeker, deneyebilirim bunu, yemeğe şiire de koptum
YanıtlaSilayilirim mantara:) cok güzel bi tarif seyhancim, Insallh beceririm:)
YanıtlaSilkesin guzel oluyordur mucks..
YanıtlaSilKomançi, yap yap bakarsın favorin olur:)
YanıtlaSilPembe Tatlar, bu tarif yüzünden hardal alışkanlığı oluştu bende daha önceden aklıma gelmezdi :)
Edoşum, böyle kalorili şeyler ye tabii. ne o öyle incecik dolanıyor, kıskandırıyorsun beni :)
Nergiscim, sen mi beceremiycen yaa!!
Uyduruk Prenses, damak tadı kişiye göre değişir ama önce bi denenmeli :)
Bu kadar aç gözlü olunur :)Sabah okudum yazını,öğlen yaptım mantarını şimdi yazıyorum yorumu :)ay şiir gibi oldu,kötü bi şiir ;)ellerine sağlık canımm.Süperdi ,afiyet olsun hepimize :)
YanıtlaSilmantarı çok severim, kızartmak hiç aklıma gelmemişti, deneyeceğim:)
YanıtlaSiltursu kullanmasam ne kullanabilirim ??? tursu sewmemde pek :=)
YanıtlaSilbu arada canımm çook güzel gözüküyoo!! mantarlı yemekler tam bana göre vejetaryan olduğm için ehehe :=) eline sağlık !!!
YanıtlaSilBütün yaptıklarını tek başına ye sen!
YanıtlaSilEbruli, afiyet olsun kuşuumm, ohh ohh!!
YanıtlaSilAyşe Şakarcan, denedikten sonra da yorumunu bekliyor olacağım ;)
Miss Potter, turşuyu sevmiyorsan yerine bişi koymana gerek yok turşusuz da hazırlayabilirsin ama sevenler varsa, kendininkini ayırdıktan sonra onlarınkine ekleyebilirsin turşusunu..
Nesrin, gönderdim size bi kereeee.. sana düşmediyse bilemem amaa :)
meciyi kim sevmez
YanıtlaSilmantar sever biri olarak denicem tarifini :)
YanıtlaSilyaa çok canım istediiii:(
YanıtlaSil