26 Ağustos 2009 Çarşamba
Orman Kebabı
Ramazanda yemek tarifi vermeyi düşünmüyordum, çünkü en başa ben kötü oluyorum:) Ama Arkadaşım en çok yemek sitelerini gezdiğini ille de yemek tarifi yazmam gerektiğini söyledi. Bu tarif onun için gelsin, seveceğini düşünüyorum;)
Tam bu mevsimde yapılması gereken bir yemek..
Malzemeler
yarım kg kabak
yarım kg patlıcan
yarım kg patates
3 tane havuç
1 sb bezelye
1 demet dereotu
1 kg dana kuşbaşı
1 yk domates salçası
1 yk biber salçası
toz kırmızı biber
tuz
karabiber
kekik
ve bir miktar sıvı yağ
Yapılışı:
Sebzeleri küp şeklinde doğrayıp sırasıyla; patates , havuç, kabak, patlıcanı sıvı yağda kızartın. (patlıcanı kızartmadan önce tuzlu suda bekletebilirsiniz!)
Başka bir yerde eti pişirin ; önce harlı ateşte suyunu bırakana kadar karıştırın. Daha sonra da kapağını kapatıp, kısık ateşte suyunu çektirin.
Etlere biraz sıvı yağ ekleyip soteleyin.
Salçayı ve 1 sb sıcak suyu ilave edin. Tuzun bir kısmını da ekleyip karıştırın.
Kızarmış sebzeleri süzdükten sonra etlere ekleyin.
Kıyılmış dereotunu, kekiği, toz kırmızıbiberi ve tuzu ekleyin karıştırın.
En son bezelyeleri ekleyin ve bezelyeler ezilmesin diye dikkatlice karıştırın.
(Bezelye konserve değilse önceden haşlanması gerekir)
Afiyet olsun!
İftara ne kadar kaldı ya :P
etten nefret etmeme rağmen nası canım çekti anlatamam:))ben bunu tavuklu denicem canım ellerine,yüreğine sağlık:))
YanıtlaSilhımmm.. tavuklu demek.
YanıtlaSilnsl olduğunu söylersin artık asucum, saol ;)
içine dereotu giren herşey güzeldir:))
YanıtlaSilzeynep, di mi? :)
YanıtlaSilben de çok severim de...
Çok güzel göünüyo be şeker,ellerine sağlık...
YanıtlaSilBayılırım canım çekti valla
YanıtlaSilbilge, tşk ederim..
YanıtlaSiledoş, birgün sanada yaparım ;)