28 Ağustos 2009 Cuma

Alenazik


MmM... nefis :)

malzemeler:

1.5 kg patlıcan
Yarım kg dana kıyma
1 baş sarımsak
2 tane soğan
2 dolu dolu yk salça
Yarım çay b.sıvı yağ
1 kg süzme yoğurt
Tuz, karabiber, pul biber

Yapılışı:
Patlıcanalrı közleyip, soyup, limonlu suda bekletin.
Soğanları ince ince kıyıp yağda soteleyin kıymayıda ilave edin. Kıyma suyunu çekene kadar pişirin.
Başka bir yerde patlıcanları incecik kıyıp yağda soteleyin. Tuzunuda ekleyip servis tabağına alın. Kıymalı harcı üzerine serin.
yoğurdu rendelenmiş/dövülmüş sarımsak ve tuz ile tatlandırıp akıcı bir kıvama getirin.
Kıymanın üzerini kapatacak şekilde yerleştirin.
Üzerine yağda yakılmış pul biber dökerek, ya da çok ince kıyılmış maydanoz serperek servise sunabilirsiniz.

Not: Patlıcanları mutlaka közleyin, özelliği o!!
Ve tam zamanı, patlıcanın mevsimi olması açısından :)
Ve kolay... Ve leziz...



Afiyet olsun efenim...

8 yorum:

  1. asuman türüt öztürk:))28 Ağustos 2009 14:39

    ayıp oluo ama dostum bu saatte koyma bari iftara yakın koy şu yemek resimlerini:)))

    YanıtlaSil
  2. bu kadar olur.
    10 dakika önce Hünkar beğendi tarifi görüp ali nazikte böylemiydi diye konuşuyorduk arkadaşla.
    Buda bana cevap oldu :) teşekkür ederim. ellerine sağlık.

    hayırlı iftarlar :)

    YanıtlaSil
  3. Valla patlıcan sevmediğim halde, aç olduğum için canım çekti. :)

    YanıtlaSil
  4. *asuman türüt öztürk, dostum erkenden yayınlıyorum ki iftara yetiştir, sende hiç kıymet bilmiyorsun:))

    *e.t, hoşgeldin..tşk ederim, ii iftarlar!

    *semra, patlıcan sevilmez mi yaw:)

    YanıtlaSil
  5. oooy ben bundan çok yapıyorum.. çok da severim.. canımmmmm da beğendi:) o beğendimi tamamdır:))

    YanıtlaSil
  6. :)) Ellerine sağlık zeynepcim.

    YanıtlaSil
  7. Valla bende patlıcan seven insanların çokluğunu görünce çok şaşırıyorum. :)

    YanıtlaSil

söz sizin...