25 Mart 2019 Pazartesi

Perihan Teyze

Nereden aklıma geldi bu şimdi? Belki bir yıl kadar önce Esra Erol'da izlediğim Perihan Teyze.


22 yıl önce evden ayrılan kızını arıyordu. Teyze 89 yaşında. Öyle tatlı ki.. Ölmeden evvel bir kez daha göreyim istiyorum, dedi.
Babaannemin de son hallerine benziyor ya kadın, içim gidiyor.
Güler yüzlü pofuduk bir teyze.
Ama onunla ilgilenen akrabası falan olmayan yabancıların hikayesi de çok ilgi çekici.
Dünya hala dönüyorsa işte bu insanlar yüzünden diye düşünüyor insan.

Şimdi Perihan Teyze daha evvel kendisine bir kez yardım eden bi kadına denk gelmiş ona teşekkür etmiş ben demiş belki bir yıldır yıkanmıyorum. Bu yardımsever hanım da teyze demiş git eşyalarını al gel ben seni yıkayayım. Teyze gitmiş sonra yıkanmak için geri gelmiş. Yardımsever hanım evine almış Perihan Teyzeyi yıkamış paklamış oh mis gibi. "Ama sonra bakıyorum kalkmıyor Perihan Teyze" diyor. Uyukluyormuş falan.. yardım sever hanım da kocam gelecek gözünün içine bakıyorum gitsin, diye anlatıyor neyse. Perihan Teyze kalkmamış, tabii o gece orada kalmış. Kadın yazık Kocasına "tamam" demiş "ya yarın gider kalsın bu gece" demiş ama Perihan teyze ertesi gün de gitmemiş :) Birkaç gün sonra Perihan teyze hala gitmeyince bu yardımsever hanım kalkıp Perihan teyzenin evine gitmiş ki ne görsün, yaşanacak bir ev yok ki ortada. Gelmiş kocasına yalvarmış "Bir git evi gör, hala göndermek istersen tamam göndeririz, ama bir git eve bak" demiş.
Kadın kocasının çok merhametli olduğunu biliyor işte neyse.. öyle böyle derken Perihan teyze bu aienin yanında 10 yıl kalmış!
10 yıl!
İnsanlar annelerine babalarına bakmıyor, düşünebiliyor musunuz?!
Yardımsever kadın Perihan teyze evimize geldikten sonra çocuklarım hayırlı evlat oldu iyi okullara gittiler falan diye hayatında güzelleşen şeylerden bahsediyor ve hepsini Perihan teyzeye bağlıyor.

Subhanallah. Ne güzel insanlar var.

Programa çıktıklarında bir bakım evinde kalıyordu ve onunla kızı gibi ilgilenen bir diğer yardımsever hanımla Esra Erol'a başvurmuşlardı?
Yaşıyor mu hala acaba?
Kızını buldu mu?

2 yorum :

  1. İşte hep diyorum cinayet haberleri kadar böyle güzel şeyler de yayınlansa yazılsa bizler her yerde görsel sanki herşey biraz daha kolay olur..evet kötüler çok..ama iyiler de cok..dünyanın sırrı bu zaten..imtihan olmasi..kötü olacak ki iyi daha iyi olsun...
    Teşekkürler böyle güzel bir hâli paylaştığın için.
    Sevgilerimle
    Asel

    YanıtlaSil
  2. Masallah Allah razı olsun o hanimefendiden.sabah sabah öyle iyi geldiki

    YanıtlaSil

söz sizin...