27 Ocak 2019 Pazar

Melek'li Bingöl Fotosafari

Instagramdaki sorular üzerine bu yazıyı hazırlıyorum ama blog okuyucusuna haksızlık olur mu acaba? Onlar takip ediyor mu ki beni instagramdan? Konuya hakimler mi mesela?

Okuyan herkesin anlayacağı şekilde anlatmaya çalışacağım.

Bir gün Ayşegül'ün şöyle bir tweetine denk geldim ve bu fotosafariden haberdar oldum.
Okuduğum zaman benim de gidebileceğim aklıma gelmedi ama şöyle düşündüğümü hatırlıyorum: "ne güzel, keşke ben de katılabilsem."
Buna karşılık şöyle bir tweet yazdım:

Dünya küçük.. ya bunu nasıl anlatsam bilmiyorum.. Melek ile Ayşegül de benden bağımsız olarak tanışıyorlar. Ayşegül'e her fırsatta bizi de gezdir deyip durmamızın yanı sıra, Melek'le bir araya gelince Ayşegül'ün peşine nasıl takılırız onun planlarını yapıyorduk :))

Sömestr tatili yaklaşırken Melek dayanamamış twitterdan Ayşegül'e yazmış:

Bir baktım Melek Bingöl'e gitmeye hevesli. Anaaaamm, dedim, o giderse ben de giderim!
Bir yandan whatsapptan birbirimize 
"sen ciddi misin?" 
"peki sen ciddi misin?"  diye mesajlar atarken, kendimizi bu fikre iyice kaptırdık.

Bileti alana kadar Bingöl'e gideceğimden şüpheliydim çünkü Melek cayma emareleri gösteriyordu. Ancak ben bir kere acayip aşka gelmiştim. Gittim gittim.. yoksa bir daha kimse beni memlekete götürmezdi. 
N'olur Melek acayip eğleneceğiz, söz veriyorum akşam odamızda halay çekeceğiz, bu çılgınlık bir daha elimize geçmez..
Melek bu iyiliğini asla unutmayacağım! 
Çünkü sadece beni kırmamak için geldi. 💓
Evet bu fikri başta aklıma koyan da, sonra "ne işin var Bingöl'de" tepkilerine maruz kalıp, "ya Şirince'ye mi gitsek" diyen de oydu.
Gezi sonunda en fazla eğlenen de yine o oldu ama ❤


Bilmiyorum Ayşegül, "hadi gelin Bingöl'e gidelim", derken teklife atlayacağımızı hiç düşünmüş müydü ama işte böyle katıldık biz bu fotosafariye.


Gelelim bu Fotosafari etkinliğine.
Bu tip etkinlikler iller, ilçeler genelinde yapılıyormuş. Bir ilk değil yani. Ülkenin dört bir yanından fotoğrafçılar belirlenen tarihlerde gelip fotoğraf çekiyorlar ve çeşitli ödüller kazanıyorlar. Bingöl 1. Kış Fotosafarinin ise ödülleri harikaydı ve dünya çapında rekor katılım sağlandı!
Müthiş bir başarı değil mi?  
Sponsorluğunu Bingöl Valiliği, Bingöl Üniversitesi, Bingöl Gençlik Spor İl Müdürlüğünün üstlendiği bu etkinlikte en kazançlı ben çıktım. Bu başka bir yazının konusu ama, değineceğim ona da. 


Şunu da söylemezsem içimde kalır.
Katılımcılar şahaneydi. Beni hem fotoğraftan soğuttular (onları/makinelerini görünce, ben kimim ki fotoğraf çekeyim, dedim.), hem de daha çok fotoğraf çekme konusunda heveslendirdiler (ulan bu adam bunu benim de gittiğim köyde mi çekmiş? Demek ki ben de çekebilirim..)
Artık makinemle arama bu kadar mesafe koymayacağım.


Tebdil-i mekanda ferahlık olduğunu iliklerime kadar hissettiğim bu gezide emeği geçen herkese teşekkürü borç bilirim. Yepyeni kararlar arifesinde, bambaşka planlar yapmaktayım. Mutluyum. Bingöl'ü şimdiden özledim.

5 yorum :

  1. Dünya küçük..Yanlız kar resimleri harikaymis

    YanıtlaSil
  2. Fotosafari'yi ilk defa duyuyorum. Böyle bir anda karar verilip yapılan şeyler daha eğlenceli oluyor genelde. Bu vesileyle memleketine de gitmiş olman harika olmuş :)

    YanıtlaSil
  3. Günübirlik mi oluyor, kalmayı nasıl ayarladınız?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. günübirlik olur mu? Kalacak yeri de organizasyonu yapanlar ayarlamıştı, köylere transferler de keza öyle.

      Sil

söz sizin...