Hiç Vezir Parmağı tatlısı yemediyseniz gerçekten üzgünüm.
Üzgünüm, daha önce yazmadığım için.
Bayram gelmese, bayramda denemek istemeyeceğinizi düşünsem daha da yazmazdım belki.
Yaz başından beri aklımda tarifi vermek ama yaz geldi geçti hala tarif vereceğim size.
Anlaşıldığı üzere çok sevdiğim bir tatlı.
Bir tepsiyi bir başıma yerim ^.^
Bir tepsiyi tek başıma yiyebildiğime göre -ki tamam bunu denemedim ama- ve şerbetli olmasına rağmen, hafif bir tatlı.
Bayrama ya da değil, muhakkak deneyiniz hanımlar.
Tarife gelince:
1 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1,25 sb irmik
2 sb bardağı kadar (burası biraz göz kararı ama) un
(Yukarıdakilerin hepsi hamurun malzemesi, bir miktar irmik de parmakları bulamak için gerekli.)
Yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Parmak şekli verip irmiğe buladıktan sonra tepsiye diziyoruz.
180 derece pişiriyoruz.
Tepsi fırından çıkınca, sıcakken, soğuk şerbeti döküyoruz.
Ancak şerbeti farklı bu tatlının, ki hafifliği ordan kaynaklanıyor olabilir:
2.5 sb şeker ve 2 sb su karıştırılarak eritilir. Ocakta değil!!! Dikkat ocakta değil! (Belki bir dakika ocakta karıştırabilirsiniz, şeker çabuk erisin diye ama daha fazla değil.)
Şerbeti tepsiye döktükten sonra üzerine tepsi kapatıyoruz bir müddet.
Benim yediğim vezir parmağı tıpkı yaptığım gibi ince uzundu
O yüzden ben de böyle yaptım{aynı kendi parmaklarım gibi((: }
Tabii bu şekil verme kısmı biraz zaman alıyor, annem, bırak biraz kalın olsun, dediyse de yılmadım böyle yaptım ve yemesi inanılmaz keyifliydi.
Ancak internette gördüklerim daha muntazam olmakla beraber daha kalın, hatta şekerpareye yaklaşıyor görüntüsü :)
Siz bilirsiniz yani herkesin sarma sarışı farklı olduğu gibi vezir parmağı da farklı olabilir :)
Afiyet olsun.
Not: Görsellerimin iç açmadığının farkındayım, son kalan vezir parmaklarıyla alelacele cep telefonuyla çektim, sırf tarifi vereyim de deneyin diye.
Bu geçerli bir mazeret olabilir bence^.^
Ellerine sağlık Seyhan'cım... Tarif deftere geçirildi ve bir an önce uygulanacak. Hele de senin onayından geçtiyse denememek ayıp olur.
YanıtlaSilNot: Evet, daha önce denemedim. İlk kendi elimden yiyeceğim ;)
denemişsin gördüm çok memnun oldum, öperim :*
SilMerhabalar, vezir parmağı tarifiniz çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılar.
teşekkür ederim, saygılar bizden.
SilResim kötü değil ya canım bile çekti:)
YanıtlaSilBirde bunu vezir parmağını duyunca Hababam sınıfından bir bölüm aklıma geldi hemen:)
^^
Silhımm düşünüyorummm ebnim gelmedi :s
benim hafıza biraz zayıf da :(
nefis gözüküyor :)
YanıtlaSilteşekkürler ^^
Silİnanır mısın, acaba Seyhan bayram tatlısı olarak ne yaptı diye aklımdan geçirdim :) :)
YanıtlaSilBeni yanıltmadın şekercim, eline sağlık.
yaa temiz kalplisinnn çok!!
Silteşekkür ederim, öpüyorum.