2 Nisan 2017 Pazar

Fi Dizisi Galası

Fi - Pi - Çi, Azra Kohen'in sosyal medyada çok konuşulan, inanılmaz reklamı yapılan roman serisiydi. Aramızda bunu bilmeyen yoktur sanıyorum.
Kendi duruşumu belirtmem gerekirse ki gerekir, gerek ismi gerek kapağı ile benim ilgimi mümkünü yok çekmezdi, bu kadar reklamı yapılmasa idi.
Ha ilgimi çekti de ne oldu okudum mu hayır. Çünkü, bu kitap ciddi bir pazarlama başarısıdır ve bu beni itti.
Asla kötü veya okumayın maksatlı bir yazı değil bu, okumadığım bir kitap hakkında, aslında fikrim olmayan herhangi bir şey hakkında, bence kötü ben sevmedim diyemem, demem!
Demek istediğim bu şekilde reklamı yapılmasaydı bu kadar okunmazdı ama dozunda bırakılsaydı kesinlikle daha fazla okuyucuya ulaşırdı.
Ben aklı başında, güvendiğim, gerçekten para verip almış okuyucuların yorumlarından yola çıkarak, güzel bir kitap olduğunu ama ille de okumam gerekmediğini anladım. Okumadım ve merak da etmiyorum.
Dizisinin çıkacağı söylentisi tekrar kitap satışını canlandırdı. Dizide çok önemli ve popüler Türk oyuncuların yer alacağı ise dikkatleri dizi üzerinde topladı.
Üstelik PuhuTv diye bir kanaldaydı o neydi?
PuhuTv internet üzerinden ücretsiz dizi ve film izleyebileceğiniz bir site. Allah'ım alt tarafı galadan bahsedecektim, resmen reklam yapıyorum 😁

Kısa keseyim, Youtube'ta bir video izlerken Fi dizisi galasının reklamı çıktı canlı izle dedi, ben de gireyim şu diziye bakayım biraz vaktim var dedim.
Galayı biraz izledim ancak dizi bir türlü başlamayınca ilgimi kaybettim.
İzlediğim kadarıyla galadan bahsedeceğim şimdi. Ancak sizin de fikirlerinizi merak ettiğimi baştan söyleyeyim.

İzlediğim kadarıyla başarılı bir galaydı, canlıydı ama ses ve görüntü kalitesi güzel, program profesyoneldi. Sunucu da oldukça başarılıydı. Yalnız Selma Ergeç'in adını hatırlayamadı, kötü bir andı bence o.

Sunucu iyi bir seçimdi bence.

Tabii galaya ilişkin notlarım kıyafet üzerinden olacak, bildiniz. Kimden başlamalı?


Berrak Tüzünataç'tan başlayalım bitsin bu işkence. insan ancak bu kadar çirkinleşebilir! O ceketin korkunçluğunu anlatacak kelime bulamadım. Ne yapmaya çalıştığını anlıyorum, fakat kabullenemiyorum.


Şu çirkinliğe bakar mısınız ya?! Ki normalde ne kadar hoş bir kadın.

Serenay'la devam edelim. Serenay hoştu fakat...

O saçlar?.. Sanki geç kalmış da saçlar yetişmemiş gibi.

Sırada tanımadığım bir oyuncu var 😁

Bu kızcağızın temiz yüzüne duru bir makyaj yapmışlar, çok hoş durmuş. Gecelikten bozma mini ve basit bir elbise giyiyordu. Makyajı başka elbisesi başka bir şey söylüyordu adeta.

Onun dışında Ozan Güven çok hoştu ancak Mehmet Günsür için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Jack Sparrow'un yıkanmış versiyonu gibi.

Birçok ünlü davetli vardı. Bu kadar ünlü nasıl olmuş da gelmiş diye düşündüm. Güçlü bir ekip var demek PuhuTv arkasında.
Gelenlerin en güzeliyle devam edeceğim.
Fahriye Evcen ♥

Saçı, makyajı, nişanlısı, elbisesi her şeyi güzel kadın (nişanlısını da sıkıştırdım araya) 😂

Bir de Burçin Terzioğlunun saçına bayıldım.


Benim söyleyeceklerim bu kadar, eklemek istedikleriniz varsa ki hep benden daha güzel analizler yapıyorsunuz, lütfen yorum bırakın. Diziyi izlemedim oysa bir fikir sahibi olmak için izlemek istiyordum. Bir diziye daha bu şekilde başlayamadım.

15 yorum :

  1. üç kitabı da ilk çıktığında okumuştum. Ben sevmiştim karakterler ve hikaye sürükleyiciydi. Fazla reklam konusunda haklısın çok reklam itici olabiliyor bir süre sonra. Ama bu kitabı kötü yapmıyor. Farklı bir tarzı olduğunu düşünüyorum bu nedenle sevdim. Dizinin ilk üç bölümü videoları puhu tv ye koyulur koyulmaz izledim ve çekimleri ve karakterleri başarılı buldum. Özellikle kitaptaki karakterlerleri düşündüğümde bu ünlü isimler doğru tercih diye düşündüm :) Gala pek ilgimi çekmemişti ama izlemedim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kitabı okuyanların diziyi beğenmesi bir ilk sanırım. ben de diziyi izlemek istiyorum işte tam bu yüzden ;)

      Sil
  2. Galalar Seyhan'dan sorulur :)) Ben artık çok reklamı yapılan kitaplara karşı önyargıyla yaklaşıyorum.Öyle bir reklam yapılıyor ki ister istemez beklentim artıyor; okuyup da beklentimin altında kalınca hayal kırıklığı yaşıyorum. Fi- Çi- Pi serisini o yüzden okumadım; ama okuyan arkadaşlarımdan okursam seveceğime dair şeyler duydum.Kitabın diziye uyarlanacağını hem de dizinin internet ortamında ve 60 dk olacağını duyunca nasıl bir iş olacağını çok merak etmiştim.Diziyle ilgili haberleri ranini tv den takip ediyordum.
    Dizinin gala fotograflarını da cuma akşamı twitterdan gördüm.Gala gördüğüm kadarıyla gayet özenli ve kaliteliydi.Yapımcının işine çok önen verdiği belli :) Fahriye Evcen; Burçin Terzoğlu ve Elçin Sangu'yu görünce dizinin kadın oyuncuları gözüme çok vasat ve sönük göründü :))
    Ben cuma akşamı 1 bölüm ; cumartesi sabah bir bölüm şeklinde dizinin ilk iki bölümünü izledim. Zaten dizi ayda üç bölüm yayınlanacakmış. Dizinin ilk iki bölümünde daha çok karakterleri tanıyoruz; öyle çok akılda kalan bir olay yok;ama Ozan Güven'in sesiyle dinlediğimiz- monolog deniyor sanırım- o kısımlar güzel. Kişiler şu an gayet birbirinden alakasız.Bazı karakterler birbirine nasıl bağlanacak bilmiyorum. (Bu arada uzun boylu, kıyafeti gecelik bozmasına benzeyen oyuncunun adı Büşra Develi'ymiş:) dizide Ozan Güven'in öğrencisi rolünde onun karakteri olaylara ne şekil dahil olacak merak ettim mesela.kendi halinde içine kapanık; okulun burslu ve en çalışkan öğrencisi rolünde çünkü) Dizide en çok Ozan Güven'in oyunculuğunu beğendim.Ben Ozan Güven'i Bir İstenbul Masalı'ndan beri severek izlerim. Rüstem Paşa rolünü oynarken de severek izlemiştim.Dizi internette olduğu için normalde biplenecek argo konuşmalar serbest.. benim için olmasa da olur diyeceğim kısmı 1-2 dk da olsa müstehcen sahneler.. **ben şimdilik birkaç bölüm daha şans vereceğim bu diziye.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sanırım ben de izliycem ipek o zaman konuşuruz.

      Sil
    2. Diziyi izlemekten vazgeçtim.İlk 6 bölümü sabırla olaylar hızlanıp gelişecek mi diye izledim;ama sonraki bölümlerin fragmanlarına merak edip bakmadım. Oyuncuların her biri karakterini çok güzel oynamış;Ozan Güven efsane.. fakat olaylar çok yavaş ilerliyor ve hatta diğer bölümde merak uyandıracak hiçbir şey olmuyor..Rtük kaygısı olmadığından bazı sahnelerin serbestliği ; ürün yerleştirme reklamlarının fazlalığı da diziden soğumama neden oldu :/

      Sil
  3. Reklam yapar gibi olmasın ama ben Puhu tv yi açıldığından beri ara sıra dizi izlemek için kullanıyorum.Benim evimde televizyon yok.İzlemek istediğim dizi veya programları ya yayınlandıkları kanalların canlı izleme seçeneğinden veya müsait zamanımda youtube üzerinden izliyorum. Türk dizileri yaklaşık iki saat sürdüğü için son zamanlarda canlı tv den bile dizi izlemez olmuştum.gördüğüm ve hatırladığım kadarıyla puhunun içeriğinde eski ve yeni pek çok yerli dizi ayrıca eski türk filmi var; yayın sırasında 10-20 sn lik reklamlar girebiliyor ama rahatsız edici boyutta değil. yabancı dizi izlediğimiz sitelerdeki gibi ekranın sağında solunda abuk sabuk göz yoran dikkat dağıtan reklamlar , alt sekmelerden istemsiz açılan ekranlar yok. Keşke uygulamanın bir benzeri de yabancı diziler için olsa ama telif ve yayın hakkı meselesi bizim sandığımız kadar basit değil sanırım ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet ya telif hakkı verilse bizim de içimiz rahat etse. nasılsa izliyoruz da biz hak geçmese :D

      Sil
  4. Puhutv Dogan medyanın :) Güç ordan :)

    YanıtlaSil
  5. Pazarlama başarısı diyorum. Nedense ilgimi çekmedi. Es kaza iş yerinde çi elime geçti, biri bırakmış. Madem var okuyayım dedim, okuyamadım. iş arkadaşlarımla paylaştım onlarda aynı şeyi yaptığını söylediler. Başlamışlar ama bitmemiş.
    Hikaye bildik olabilir, onu güzel kılan dili olmalı dilde basit olunca okunmadı. Dizisi de tutsun diye tüm ünlü insanları toplamışlardır. Onca lafın üstünee umarım ilerleyen aşamalarda öldüm bittim çok güzel demem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. seven çok sevmiş sevmeyen hiç sevmemiş falan.
      :)) ay bi de ben diyormuşummm

      Sil
  6. Hemen izlemeye gidiyorum Seyhancığım. Fi serisini okudum ben ve sevdim. Bu kadar reklam yapılmamıştı o zamanlar belki bende de ters etki yapardı bu kadar reklam. Fahriye Evcen 1 numara bencede. Serenay da çok güzel kadın ama biraz şımarık davranışları itici yapıyor onu bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kızz izle diye demedim ahahaha reklamın iyisi kötüsü olmaz diye buna diyolla demek :*

      Sil
  7. Dizinin 3 bölümünü de izledim. Güzel bir iş çıkarmışlar bence.
    Özellikle Ozan Güven, Can Manay rolünde harikalar yaratıyor.

    YanıtlaSil

söz sizin...