24 Temmuz 2014 Perşembe

Beyoğlu'nun En güzel Abisi

Benim kitap yorumlarım birikti. Kitap yorumlarımın güncel olması için arada bir, haftada iki kitap yorumu yazabilirim. Sizi sıkmak da istemem; yaz mevsiminde kitap yorumlarıyla.
Ne kadar düşünceliyim vay canına!
:P
Gamze'nin Ahmet Ümit kitaplarını bana göndermek gibi bir zaafı, bir takıntısı var :P Sağolsun bundan önceki kitabını da bana o alıp yollamıştı. Beni de seviyor Ahmet'i de, ne yapsın kadın ^.^


Ahmet Ümit İstanbul Hatırası ve Sultanı Öldürmek ile o kadar çıtamı yükseltti ki zannetmiyorum bir daha beni o kadar etkilesin. Bu kitap mesela.. Ihh fena değil Ahmet, ama daha iyisini yazabilirsin sanıyorum! diye hafif burun bükebileceğim bir kitap.
Katil?
Yeteri kadar Ahmet Ümit kitapları okuduysanız katili bulmak o kadar da zor olmuyor ve ben yeteri kadar Ahmet Ümit okumuşluğum olduğum içûn; buldum!

Ahmet Ümit güzel Türk yazarlarımızdan. İyi yazıyor. Kendi fikrini empoze etmeye çalışmasa okuyucuya, tadından yenmez ama o bunu hep yapıyor.
Kitabın alt hikayesinde "gezi olayları" var, aynı sene içinde çıkan bir kitaba nasıl yetiştirmiş hayret ettim doğrusu.
Kitabın en sevdiğim yanı ise, kendine takılmasıydı. Çok sevimliydi.

Bu arada kapağı sevdim, bu rengi severim ancak neden diğer Ahmet Ümit kitaplarından farklı? Gerek yoktu bence, aynı tarzda devam etmelilerdi.

8 yorum :

  1. Ahmet Ümit'i severim ama bu kitabı almak bir türlü içimden gelmedi.
    Dediğine katılıyorum aslında, o iki kitap çıtayı fazla yükseltti.
    Yapmayacaktın bunu Ahmet Ümit!
    :)

    YanıtlaSil
  2. Yıllar önce gönderdiğim kitabı yeni okuduğunu görmek bende soğuk duş etkisi yarattı. Ben o kitabı sana Ankara'ya karın ilk düştüğü zamanlar almıştım. Ki bir daha da o gün ki gibi yağmadı kar. Neyse ben severim Ahmet'i. Sen de sev. Herkes sevsin:)

    Dur azıcık da ciddi yorum yapayım. Haklısın diğer bir çok kitabı gibi değildi bu roman. Ama hepsinin bence ayrı bir tadı var. Ben severek okudum ve okuduğum hiçbir Ahmet Ümit kitabında da sıkılmadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yeni okumadım ya beni instagramda takip etmiyor musun? :)
      yazsını ancak girebildim ^^

      ahmetleri sevelim sevdirelim :))

      Sil
  3. Emeğine saygım sonsuz ama ben bu kitabı beğenmedim dogrusu.Ortaya karışık gibi bir sürü konu işlemiş biraz ondan biraz bundan olmuş.Bence de daha iyisini yazabilirdi Ahmet Ümit.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sanırım neredeyse bitmek üzere olan kitaba sonradan geziyi eklemiş, bana da öyle geldi.

      Sil
  4. Ne iyi düşünmüşsün sen. Almayı düşünmediğimizda kitap yorumları sıkıcı gelebiliyor :)

    YanıtlaSil

söz sizin...